Butik

Genom släktföreningen kan du köpa följande böcker. Priserna är väsentligt lägre än i bokhandeln. Böckerna blir väldigt bra presenter till någon av dina nära och kära vänner eller släktingar.

Beställning görs till:

Släktföreningen Annika och Torkel i Berg
Ulrika Johansson
Hultatorpsvägen 23
432 79 Tvååker

eller via e-post: .

Inbetalningskort medföljer leveransen. Porto tillkommer för priserna nedan.

Släktboken Annika och Torkel i Berg, boksomslag

Släktboken Annika och Torkel i Berg

Gunnar Ahlberger
SLÄKTBOKEN ANNIKA OCH TORKEL I BERG innehåller uppgifter om Annika Eriksdotter (1792-1864) och Torkel Andersson (1789-1871), deras förfäder och ättlingar. Utgångspunkten är gården Berg Yttre, Kinna socken, Marks härad i södra Västergötland.
Totalt omfattar boken uppgifter om ca 2500 personer under 14 generationer.
I inledningen presenteras bygdens historia som tillsammans med olika personers levnadsskildringar ger läsaren en god inblick i människornas liv i lokalsamhället.

100 kr
Marks Historia 2 bokomslag

Marks Historia II

En vävbygd under stormakts- och frihetstid
Gunnar Ahlberger
Gunnar Ahlberger beskriver i denna bok, liksom i den förra Marks historia I, området utifrån häradets egna villkor och inte ur ett ovanifrånpespektiv. Därmed skapas en, i förhållande till våra läroböcker, annorlunda bild. Fram träder ett härad som, trots handelshinder och en rad krig under 1600— och 1700-talen, lyckades konsolidera sin ställning som vävbygd.
Det är alltså en i högsta grad intressant och tankeväckande läsning, även för den som inte är Markbo.

100 kr
Marks Historia 3 bokomslag

Marks Historia III

En vävbygd under omvandling 1770 till 1880
Gunnar Ahlberger
Den förra boken behandlade ett härad som fick arbeta i motvind gentemot statsmakterna och borgarna i Borås. Denna bok belyser den fortsatta utvecklingen. Vad som hände var att bondeförläggarna i Mark stärkte sin ställning mot slutet av 1700-talet och när bomullen fick sitt genombrott omkring 1820 blev det ett mycket starkt uppsving i området och Mark kom att totalt domineras av hemvävnadsindustrin. Samtidigt stagnerade utvecklingen i Borås, två ödeläggande eldsvådor var även en bidragande orsak till detta.

Slutsåld
Marks Historia 4 bokomslag

Marks Historia IV

En industribygd växer fram 1870 till 1930
Gunnar Ahlberger
Den förra boken behandlade ett härad där bondeförläggarna stärkte sin ställning när bomullen fick sitt genombrott omkring 1820. Det blev ett mycket starkt uppsving i området och Mark kom att domineras av hemvävnadsindustrin. Samtidigt stagnerade utvecklingen i Borås. Denna bok belyser den fortsatta utvecklingen med en snabbt framväxande fabriksindustri och föreningar som organiserade människorna. I slutet av perioden expanderade Borås mycket kraftigt samtidigt som Mark behöll sin starka position.

100 kr
Rydal Och Rydahls Manufaktur AB

Rydal och Rydahls Manufaktur AB

Gunnar Ahlberger
I denna bok, Rydal och Rydahls manufaktur AB, beskriver Gunnar Ahlberger (f I 932) på ett intresseväckande och spännande sätt hur samhället Rydal utvecklats från en liten by med endast två gårdar till en betydande industriort.

100 kr
Supplemenent gamla, till släktboken

(Vid leverans med bok ingår porto)

25 kr
Supplemenent nya, till släktboken

(Vid leverans med bok ingår porto)

10 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.