Styrelsens höstmöte 2016

Lördagen 1 oktober samlades vi för årets andra styrelsemöte för Släktföreningen Annika & Torkel i Berg.  Denna gång i Hajom hos Hillevi Blomster, vars hem ligger naturskönt och nära ortens fotbollsplan. Efter att ha börjat dagen med goda smörgåsar av surdegsbröd, bakat av Agneta Bengtsson, samt kaffe, började vi mötet.

11 styrelsemedlemmar mötte upp med Elisabeth Bergdahl, som ordförande och Hillevi Blomster som sekreterare. Ordföranden förklarade mötet öppnat, dagordningen godkändes och val av justerare fastställdes. Protokollet från vårmötet lästes upp, godkändes och lades till handlingarna. Vår kassör Ann-Mari Andersson redovisade den ekonomiska rapporten, vilken visar att föreningen har en god ekonomi. Inga skrivelser hade inkommit.

Beslut fattades om medlemstidningens utformning, innehåll och utskick. Fredrik Nilsson kommer i nästa tidning att informera om hemsidans funktion, registrering mm.

Kjell-Åke Brorsson lämnade rapport om medlemsförteckningen. Antalet betalande medlemmar är 137 och 3 till arkiv och föreningar. Ett mindre antal ligger efter med betalning av medlemsavgiften för 2016.

De inlägg som publicerats på hemsidan under 2016 innehåller bland annat material, som berör släkten och sådant som tillhör Marks historia. Uppfattningen var att vi skall fortsätta på samma spår och flera intressanta inlägg utlovades. Det finns säkert mycket intressant att berätta om, bland våra släktingar, och vi motser gärna era bidrag.

Beslut togs att nästa släktmöte skall hållas i Mariebergsparken i Kinna den 11 augusti 2018. Vi diskuterade hur mötet skall utformas och några av medlemmarna åtog sig att undersöka olika alternativ. Närmare information om programmet kommer i god tid längre fram.

Nästa styrelsemöte blir den 22 april 2017 i Anjougården i Skene, som är byggd 1868. Denna består av ett bostadshus och ett före detta krukmakeri med en intressant historia.

Sedan mötet avslutats bjöd Hillevi på en mycket uppskattad gulaschsoppa och Elisabeth på en chokladkaka bakad på fairtrade choklad, som smakade bra till kaffet.

Text och foton från styrelsemötet: Kjell-Åke Brorsson.

Hillevi Blomster 2016-04-09
Hillevi Blomster
Ann-Mari Andersson, Elisabeth Bergdahl och Sven-Arne Svenheden, Styrelsens höstmöte 2016.
Ann-Mari Andersson, Elisabeth Bergdahl och Sven-Arne Svenheden.
Britt Ebbeson, Agneta Bengtsson och Per Bergdahl, Styrelsens höstmöte 2016.
Britt Ebbeson, Agneta Bengtsson och Per Bergdahl.
Fredrik Nilsson och Kenneth Rytterlund, Styrelsens höstmöte 2016.
Fredrik Nilsson och Kenneth Rytterlund. Kenneth visar hur man loggar in på hemsidans medlemssidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.