Styrelsens vårmöte 2018

Lördagen den 17 mars träffades styrelsen för Släktföreningen Annika & Torkel i Berg. Denna gång hemma hos Elisabeth och Ulf Bergdahl (Anders-grenen) i Nol. Efter att ha intagit kaffe och välsmakande smörgåsar började vi mötet.

Sju styrelsemedlemmar mötte upp och vår ordförande Elisabeth välkomnade oss och öppnade mötet. Dagordningen godkändes och fastställdes och till justerare valdes Kjell-Åke Brorsson. Protokoll nr 73 från föregående styrelsemöte lästes upp. Kopia lämnas till kommunarkivet i Mark tillsammans med den ekonomiska berättelsen, som redovisades av Per Bergdahl.

Vår kassör Ann-Marie Andersson lämnade en ekonomisk rapport och tillgångarna visar på en god ekonomi för släktföreningen. Inkomna medlemsavgifter redovisades. Ann-Mari har gjort ett ekonomiskt sammandrag för den senaste 5-årsperioden, vilket kommer att finnas med i kommande inbjudan till årets släktmöte.

En översyn av föreningens stadgar har skett, men mötet beslöt att inte föreslå några ändringar. Några skrivelser hade inte kommit in.

Per och Elisabeth har svarat för framtagning av Medlemsbladet i början av året. Utskrift, tryckning, etikettering, mm är ett tidsödande arbete. Mötet beslöt att nuvarande utformning av Medlemsbladet skall behållas. Några medlemmar som ej betalat före 2016 har tagits bort och just nu har vi 124 betalande.

En ny styrelse skall utses vid släktmötet. Några i nuvarande styrelse har aviserat att de inte önskar ställa upp för omval. Detta innebär att det kan bli vakanser och vi ser gärna att intresserade släktingar hör av sig som kandidater. Ta därför, gärna omgående, kontakt med Ronny Johansson i valberedningen, telefon 0522-88 335 eller någon av kontaktpersonerna!

Vid utgivningen av Medlemsbladet skapades fem nya medlemskonton på hemsidan. Mötet ansåg att inlägg som detta från styrelsemötet är intressanta, då det ger information till släktingarna om vad som avhandlats.

Inlägg på hemsidan under 2018 har gjorts av Kjell-Åke, som skrivit om Vävnadsförläggaren på Näverås. Detta handlar huvudsakligen om hemvävningen av linnevaror från ca 1900 och framåt. Elisabeth har bidragit med berättelsen om sina förfäders stora intresse för hästar och ridning från ungdomen till äldre dagar. En mycket intressant berättelse. Vi motser gärna inlägg från släktingarna eller t.ex. ett släktfoto och en berättelse om detta.

Lydde Gård i Kinna var på tal för nästa extra styrelsemöte, men vi samlas i stället i Klockaregården i Horred, i hembygdsföreningens lokaler. Mötet blir den 2 juni 2018 klockan 11,00 och gäller all planering inför medlemsmötet i Mariebergsparken i Kinna den 11 augusti. Vi hoppas därför på stor uppslutning av styrelsemedlemmar, då det kommer att finnas många arbetsuppgifter kring medlemsmötet.

Kjell-Åke har åtagit sig att ta fram ett supplement till släktboken med redovisning av nyfödda och avlidna 2013-2017. En hel del har kommit in och finns det ytterligare några, som inte rapporterats behöver vi få in dessa helst senast 30 april.

Efter att mötet avslutats blev vi bjudna på en välsmakande köttfärssoppa. Vi tackar Elisabeth och Ulf för en trevlig dag!

Text: Kjell-Åke Brorsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.