Den första släktträffen

På hösten 1985 blev Helene, Thora, Agneta och jag bjudna hem till Märta Ahlberger i Kinna för att diskutera möjligheten att ordna en släktträff. Den gången var vi nog lite tveksamma om hur vi skulle kunna ro iland med detta. Men ett litet frö var ändå sått.

Nästa gång vi träffades var på våren 1986 hos Helene i Skene. Nu hade även Pelle och Brolle Torkelsson från Tranemo kommit med. Vi beslöt då att försöka ordna en träff under sommaren 1987. Till kommittén kom ytterligare tre personer, Gunnar Ahlberger från Berg Yttre och Ingela Ivarsson och Britt Ebbesson från Horred.

Vi träffades åtskilliga gånger och arbetade med att lokalisera släkten, ordna med program och andra förberedelser. Det stora släktregister som Ann-Kristin Hedin i Västerås tidigare arbetat fram hade vi stor användning av. Vidare fick vi leta i telefonkataloger och ta kontakt med släktingar som kunde hjälpa oss med adresser. Ja, även i gamla husförhörslängder fick vi leta.

I april 1987 gick inbjudan ut. Sedan följde några spännande dagar. Skulle det komma några anmälningar? Den första kom 22 april och den sista kom samma dag som festen var. Tillsammans var det 220 personer som anmälde sig till vår släktträff.

För oss som var med i kommittén kändes det väldigt roligt att så många hörsammade vår inbjudan och vi hoppas bara att ni hade utbyte av träffen. Ett stort TACK ska ni ha! Det var ert deltagande som gjorde festen så lyckad.

Karin Johansson i Skene

Artikel från Släktföreningen Annika och Torkel i Bergs Informationsblad nr 1 i nov. 1987.

Foto-galleri från släktmötet (klicka på bilderna för att förstora):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.