Släktföreningen bildas

Följande krönika skriven av Gunnar Ahlberger berättar om hur släktföreningen bildades tillsammans med dess första styrelse. Krönikan fanns införd i Släktföreningen Annika och Torkel i Bergs ”informationsblad nr 1 i november 1987”.

Sekreteraren har ordet

Det var på släktmötet i Kinna den 27 juni som vi beslutade att bilda en släktförening. Arbetsgruppen fick i uppdrag att bilda en interimsstyrelse. Den 3 aug samlades arbetsgruppen hemma hos Agneta på Vilgsberg i Fotskäl. En styrelse på 8 personer valdes. För att få största möjliga kontakt med de 6 olika släktgrenarna beslutade vi också att utse 7 kontaktpersoner. Namn och adress till Styrelse- och kontaktpersoner finner du på nästa sida. Vi hoppas att du vänder dig till dem i dina släktärenden.

Den 24 okt hade interimsstyrelsen sitt första egentliga sammanträde. Vid detta möte beslutade vi att försöka samordna forskningarna om släkten och om möjligt, om några år framställa en släktbok. Det är därför önskvärt att vi alla hjälps åt med att ta fram uppgifter för denna bok. Främst gäller detta födelse- dödsuppgifter, år, mån, dag, plats, socken, län o d. Vi vill också ha dessa uppgifter på make/maka som gift in sig i släkten.

Vi bestämde också att snarast skicka ut information till alla ättlingar som vi kan få fram adresser till. I fortsättningen ska vi sända information och material till våra medlemmar 3-4 gånger om året. Detta kommer naturligtvis att kosta en del i porto, kuvert och tryckkostnader men tror också att medlemmarna kommer att sätta värde på materialet. Det är i varje fall vår målsättning. Blir det sedan pengar över av medlemsavgifter kommer de väl till pass när släktboken skall tryckas.

Gunnar

Avskrift av Gunnar Ahlbergers redogörelse i Släktföreningen Annika och Torkel i Bergs informationsblad nr 1 i nov 1987.

Släktföreningens första styrelse och kontaktpersoner

Andreas-grenen:
Pelle Torkelsson, Tranemo, ordförande
Ronny Johansson, Uddevalla, kontaktperson

Annika-grenen:
Gunnar Ahlberger, Kinna, sekreterare
Ann-Kristin Hedin, Västerås, kontaktperson

Anna Stina-grenen:
Ingela Ivarsson, Horred, ledamot
Britt Ebbesson, Horred, kontaktperson
Marie Louise Karlsson, Dalsjöfors, kontaktperson

Anders-grenen:
Olle Andréen, Brålanda, ledamot
Elisabeth Bergdahl, Nol, kontaktperson

Anna-grenen:
Karin Thorsmark, Göteborg, ledamot
Gösta Svedman, Gråbo, kontaktperson

Maria-grenen:
Karin Johansson, Skene, kassör
Agneta Bengtsson, Fotskäl, ledamot
Anette Kruse, Mjölby, ledamot
Nils Marcusson, Fotskäl, revisor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.