Styrelsemöte hösten 2018.

Styrelsens höstmöte 2018

Lördagen 20 oktober samlades vi för årets höstmöte för Släktföreningen Annika och Torkel i Berg, hos Per Bergdahl i Kungsbacka. Vi välkomnades i det fina höstvädret med kaffe, smörgåsar mm.

9 styrelsemedlemmar mötte upp med Elisabeth Bergdahl, som ordförande och Hillevi Blomster, som sekreterare. Elisabeth hälsade oss välkomna och förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes och Kjell-Åke Brorsson valdes till justerare. Hillevi läste upp protokoll 76 från medlemsmötet i Mariebergsparken i Kinna 2018-08-11, och protokoll 77 från det därefter konstituerande mötet. Protokollen lämnas till kommunarkivet i Mark.

Då en del formalia ännu inte är helt klar, vad gäller övergången till vår nya kassör Ulrika Johansson, kunde någon ekonomisk rapport inte lämnas. Några andra rapporter hade inte inkommit.

Under skrivelser kommer förfrågningar till förening att redovisas. Skrivelser och förfrågningar kommer för det mesta till hemsidan. Det kan vara kommentarer till artiklar, förfrågningar om släkten och meddelande om släkthändelser. Hänvisning görs till medlemssidorna på hemsidan.

Elisabeth och Per Bergdahl ansvarar för utgivning av medlemsbladet under februari 2019. Kjell-Åke Brorsson skriver ett reportage från släktmötet och Fredrik Nilsson om hemsidan.

På webbplatsen Annika och Torkel i Berg skriver Kjell-Åke Brorsson och Fredrik Nilsson ett utförligt reportage från släktmötet med flera bilder, samt frågor och svar från tipspromenaden. Kontaktsidan som finns under Föreningen; är nu uppdaterad och e-postadresser inlagda. Under Butik på hemsidan kommer en uppdatering att ske. Till försäljning finns här Släktboken, vissa av Gunnar Ahlbergers böcker om Marks historia, supplement, stadgar mm. Detta material förvaras hos Agneta Bengtsson. Faktura vid köp skickar vår kassör Ulrika Johansson ut.

En allmän uppfattning var att det uppgjorda programmet med ankomstanmälan, kaffe och smörgås, fotografering och mötesförhandlingar, samt presentation av hemsidan gick bra. Många gick tipspromenaden, med möjlighet att se sig omkring i parken. Bussresan kring Skene och Kinna med information om våra gamla släktingar och historiska platser var uppskattad, trots åska och hagelskurar. Besöket på Kinna kyrkogård och Torkel Andersons familjegrav fick inställas. Ronny och Berit Johansson besökte graven efter släktmötet och lade ner en blomsterbukett. Middagsbuffén med grillade rätter, grönsaker och frukt mm var riklig och uppskattad liksom efterföljande kaffe och chokladbröd. Tyvärr kunde inte bussen köra fram till möteslokalen för några, som hade svårt att gå. Många såg fram mot nästa släktmöte om 5 år. Några sms med tack för mötet har kommit in.

Markbladet publicerade en artikel med bild från nerläggningen av blomsterbuketten på kyrkogården. För de som vill hålla sig uppdaterade om vad som händer i Mark, kommer tidningen på webben varje torsdag.

Nästa styrelsemöte blir hos Ulrika Johansson i Tvååker lördagen 13 april klockan 11:00.

Antalet betalande medlemmar är nu 125 stycken. Av dessa har några inte betalat avgiften för 2018 och kommer i nästa medlemsblad att få en påminnelse. Marks Föreningsarkiv, Kungliga riksarkivet och Marks Härads släktforskarförening får också ett medlemsblad.

För hemsidan efterlyses fler inlägg från släktingarna, gärna en berättelse kring ett foto eller t ex sin egen uppväxt eller upplevelse. Ingela Andersson har varit i USA och hittat en gravsten i staden Marinette, med anknytning till Anna Stina-grenen och skall skriva om detta. Kjell-Åke Brorsson presenterar under Marks historia, en utförlig historik om Vasse by från slutet av 1800-talet och framåt med gamla bilder.

Elisabeth förklarade mötet avslutat och vi tackar Per, som ordnat en god måltid i den trevliga glasverandan.

Text och foto Kjell-Åke Brorsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.