Baskagården, Skene. Foto Kjell-Åke Brorsson, 2022.

Styrelsens Höstmöte 2022

Lördagen 8 oktober samlades vi till årets andra styrelsemöte för Släktföreningen Annika och Torkel i Berg. Denna gång besökte vi Baskagården i Skene byggd 1882, som tillhört en före detta jordbruksfastighet i Assbergs by. Ägare är numera Marks kommun.

Sex styrelsemedlemmar mötte upp: Agneta Bengtsson, Elisabeth Bergdahl, Hillevi Blomster, Kjell-Åke Brorsson, Ronny Johansson och Brita Joneskär.

Dagordningen godkändes och Kjell-Åke valdes att justera protokollet. Elisabeth läste upp protokoll nr 83 som lämnas till kommunarkivet i Mark.

Den ekonomiska rapporten i dagsläget lästes upp, och som tidigare är föreningens ekonomi god.

Elisabeth redogjorde för en segdragen kontakt med Nordea. Banken har krävt in protokoll från styrelsemöten och de senaste två årens medlemsmöte, trots förklaring att vi bara har medlemsmöte vart 5:e år. Efter skriftligt brev i somras har Elisabeth inte hört något.

Några skrivelser från styrelsemedlemmar eller föreningens medlemmar hade inte inkommit.

Information vad gäller socialt media/hemsida har kommit från Fredrik enligt separat sammanställning.

Medlemsbladet 2023 är i planeringsstadiet och Elisabeth tänker publicera en artikel baserad på brev som hennes morfar Robert Håkansson skrev till sin Far i början av 1900-talet. Det handlar bland annat om livet på hans gård i Dalsland. Fler bidrag i kortfattad form från läsarna, motses gärna och sänds till Elisabeth eller Per senast 15 december. En förannonsering om Släktmötet 2023 kommer också.

Det kommer också en uppmaning till medlemmarna att fundera på hur de tänker om släktföreningens framtid. Det blir även info om svårigheter att rekrytera nya styrelsemedlemmar. Några styrelsemedlemmar har aviserat sin avgång och dessa är Ingela Andersson, Per Bergdahl, Kjell-Åke Brorsson och Kenneth Rytterlund. Elisabeth Bergdahl avsäger sig rollen som ordförande, men kvarstår i styrelsen. Agneta och Brita Joneskär överväger att avgå, men kvarstår troligen tills vidare.

Antalet betalande medlemmar sjunker och ett betydande antal har inte betalat för 2019-2021 och det kommer en separat påminnelse att biläggas Medlemsbladet. Från styrelsen skall om möjligt, snarast också tas kontakt med dessa. Medlemsmötet äger rum 2023-08-12 i Skene församlingshem och hela programmet presenteras vid utskicket av inbjudan.

Nästa styrelsemöte bestämdes till lördagen 1 april 2023 i Skene församlingshem och Ronny bokar lokalen. Några övriga frågor fanns inte.

Under dagen hade vi avnjutit gott förmiddagsfika som Ronny fixat. Kjell-Åke hade ordnat en välsmakande lunch bestående av krämig potatissallad, marinerad fläskfile och sallad. Till kaffet efter maten hade Elisabeth bakat en god sockerkaka.

Mötet avslutades med ett besök i husets andra våning där det finns en mycket intressant fotoutställning. Här finns bilder från Skene och Örby i gångna tider, bland annat gamla industrier och gårdar.

Text och bild: Kjell-Åke Brorsson, Anna Stina grenen 2022-10-14.

Statistik från Annika och Torkel i Berg hemsida 2021-10 – 2022-09

Artiklar

4 artiklar har publicerats under det senaste året.

Kommentarer

8 kommentarer har inkommit på publicerade artiklar varav 5 kommentarer på artikeln Fotografier från Anna Stina Abrahamsson.

Medlemskonton

4 nya medlemskonton har tillkommit under senaste året. Totalt antal medlemskonton på webbplatsen är 42 st.

Besökare

Nedan listas de mest besökta sidor under de senaste 90 dagarna tillsammans med antalet visningar. Detta ger en ungefärlig bild av hur mycket besökare vi har på hemsidan samt vilka som är de mest lästa arkiklarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.